Hjem / Artikler / Hjemmelaget burger i verdensklasse med Øyvind Bøe Dalelv

Hjemmelaget burger i verdensklasse med Øyvind Bøe Dalelv

Vi måtte bare vite mer om hemmelighetene bak Øyvind Bøe Dalelvs berømte burgere. Har du også lurt på hvordan man kan lage verdens beste hjemmelagde burger, på ditt eget kjøkken? Bli med oss på besøk hos mesterkokken, finn ut hemmeligheten og lag hjemmelaget burger i verdensklasse som Øyvind Bøe Dalelv.

Mesterkokk Øyvind Bøe Dalelv viser smilende og stolt frem en hjemmelaget burger i verdensklasse.

Vi besøkte mesterkokken Øyvind Bøe Dalelv

Vi ble tatt i mot med et smil på Flamme Burger i Frognerveien i Oslo, hvor Øyvind engasjert delte (nesten) alle sine beste tips.

Litt mer om Øyvind Bøe Dalelv

Øyvind Bøe Dalelv (34) kommer opprinnelig fra Bodø. Han har tilbrakt halve livet sitt i Oslo, hvor han har han jobbet som profesjonell kokk. Øyvind har hatt gleden av å jobbe som soussjef på stjernerestauranten Statholdergaarden og på Restaurant Eik. Han har også vært en del av det norske kokkelandslaget i en årrekke.

Hans oppvekst i Vesterålen, med tilgang på råvarer av høy kvalitet, har hatt stor innflytelse på hans matfilosofi og kokkekunst.

Gjennom de siste 15 årene har han deltatt i rundt 25-30 konkurranser. Øyvind har vunnet Norgesmesterskap og Nordisk mesterskap. I tillegg har han vunnet verdensmesterskap to ganger. Én gang for unge kokker og én gang i VM i Tapas i 2017.

Øyvind har drevet flere restauranter. Han var kjøkkensjef på Michaels frem til sommeren 2023. Nå jobber han med å levere unike matopplevelser til egne kunder og gjennom Leii sin plattform. I tillegg driver han Flamme Burger, en burgerkjede han gründet i 2019.

Deilige hjemmelagde burgere i verdensklasse freser på grillen.

Mer om Flamme Burger

Øyvind vil beskrive konseptet på følgende måte: «Flamme Burger er en kompromissløs, kommersiell burgerkjede med fokus på gode, norske råvarer til en hyggelig pris. Målet vårt er å tilby gode burgere til folk flest, og planen er å være til stede i alle storbyer, på festivaler og store arrangementer over hele Norge».

Hemmeligheten bak verdens beste hjemmelagde hamburger

Dalelv forteller entusiastisk at hemmeligheten ligger i kjøttet. «Det handler om riktig kverningsgrad, riktig fettprosent og riktig type kjøtt», sier han og fortsetter: «Jeg kan ikke avsløre alle hemmelighetene mine, men høyrygg, tilstrekkelig med fett, nok salt og høy varme – gjerne fra en grill – er nøkkelen».

Mesterkokkens «go to» burger-oppskrift

Øyvind deler ikke alle detaljene, men sier litt om de tre viktigste komponentene: «Min favoritt burger-oppskrift handler som nevnt først og fremst om kjøttet. Så må brødet være av høy kvalitet. En god saus eller burger-dressing er også viktig for å komplementere smaken av det salte og fete kjøttet. En god bearnaise kan for eksempel gjøre underverker.

Oppsummert kan du lykkes med burgeren din ved å huske på det jeg kaller «1-2-3″. Altså brødet, kjøttet og sausen må være perfekt komplementerende. Det gjelder å eksperimentere, og ikke være redd for å prøve nye ingredienser og kombinasjoner.»

Mesterkokk Øyvind Bøe Dalelv tilbereder dybt konsentrert en av sine hjemmelagde burgere.

Hete grilltips til grillsesongen

Her er Øyvind tydelig: «Grønnsaker på grillen! Alt trenger ikke være fett og smør. Grilla grønnsaker som zucchini, squash, søt paprika og grillspyd med grønnsaker er fantastisk. Grilla løk og kål er også nydelig.

Mais er en personlig favoritt. Grill den, skjær den fra kolben, og tilsett litt smør og parmesan. Maiskrem, laget av grillet mais, er utrolig godt. Herregud, det er virkelig noe å prøve!»

På tide å prøve selv

Selv om vi ikke fikk alle hemmelighetene servert av Øyvind, har vi fått noen ganske tydelige hint. Så nå er det på tide å prøve selv. Begynn å eksperimentere, og lag hjemmelaget burger i verdensklasse som Øyvind Bøe Dalelv.

Vurderer du privat kokk til et viktig arrangement?